Bel me op 06 800 497 59

Profiel

Achtergrond

Na mijn afgeronde rechtenstudie, ben ik een aantal jaren werkzaam geweest bij werkgeversvereniging AWVN. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden. In het bijzonder het belang ervan voor werkgevers.

Na een aantal jaren heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven, om ook ervaring op te doen met de praktische impact van mijn adviezen.

Kennis en ervaring

Ik heb mezelf ontwikkeld tot een specialist op het snijvlak van arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden. Naast consultancy heb ik in het bedrijfsleven en bij de overheid ervaring opgedaan. Ik heb een ruime ervaring in complexe adviseringstrajecten, beleidsmatige en praktische advisering. Vanuit mijn expertise heb ik trainingen verzorgd, sociaal plannen geschreven, onderhandelingen begeleid, fusies en outsourcings-trajecten begeleid. Ik ben ook voorzitter geweest van een bezwaarcommissie.

Onderwerpen waar ik mij de laatste jaren mee bezig heb gehouden zijn:

  • Invoering en onderhoud generiek functiehuis (projectleider)
  • Invoering eigen risicodragerschap WGA en ZW
  • Invoering werkkostenregeling en Wet Werk en Zekerheid
  • Totstandkoming CAO voor Uitgeverijbedrijf (betrokken als onderhandelaar bij overgangsbepalingen samenvoeging diverse bedrijfstakcao’s) en invoering bij TMG
  • Sociale Plannen TMG in overleg met vakbonden en Centrale Ondernemingsraad
  • Harmonisatie diverse arbeidsvoorwaarden en onderhoud van de bedrijfsregelingen, zoals winstdelingsregeling, onbetaald verlof, eigen producten, communicatieonkosten, fietsplan, arbeidsovereenkomsten
  • Sociaal protocol bij diverse outsourcingstrajecten (catering, huis-aan-huisbladdistributie, ict)
  • M&A trajecten, waaronder due diligence en integratie Hyves en Metro B.V.
  • Diverse reorganisatietrajecten (ondersteuning adviesaanvraag, toepassing Sociaal Plan)
  • Opzetten HR Business Radar

 

Kenmerken

Ik ben een pro-actieve en klantgerichte teamplayer. Kwaliteit en resultaat staan bij mij voorop. Ik ben in staat om lastige (juridische) onderwerpen te vertalen naar de praktijk.


 

Anderen over mij:

Wieneke weet als geen ander HR beleid vanuit een juridische invalshoek te vertalen naar de business. En is ook nog in staat om dit op een perfecte wijze te doen. Zij stelt hoge eisen aan zichzelf en levert uitstekende kwaliteit.
Zij is een uitstekende sparringpartner voor de directies en de raad van bestuur maar ook voor de medezeggenschapsorganen.
Een top adviseur, die planmatig en gestructureerd te werk gaat en die je graag binnen je team wilt hebben. Niet alleen omdat zij hoge kwaliteit levert, maar ook omdat zij een fijne en sociale collega is.
Gemmie Hermens, HR Director at McGregor Fashion Group

Wieneke is een zeer deskundige en vakbekwame arbeidsvoorwaarden specialist/jurist. Ze is scherp en denkt in oplossingen. Daarnaast heeft ze een goed gevoel voor humor, wat de samenwerking heel prettig maakt. Ik heb met Wieneke gewerkt toen zij nog bij TMG werkzaam was en recent heb ik haar ingehuurd voor het aanpassen en vernieuwen van een arbeidsvoorwaarden regeling.
Tenslotte is Wieneke bijzonder goed op de hoogte van alle ins en outs die te maken hebben met al dan niet advies of instemming vragen aan een OR.
Ingrid Miggelenbrink, IM4HR

Wieneke heeft een half jaar onze afdeling Arbeidszaken versterkt met haar kennis en persoonlijkheid. Wieneke is goed in staat vanuit de (wettelijke) kaders tot praktische oplossingen te komen en zaken proactief vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Zo zet ze haar juridische kennis en vaardigheden prettig en constructief in. Ze schakelt snel en is snel inzetbaar. Ze is in korte tijd echt onderdeel van ons team geworden en we kijken ernaar uit om haar opnieuw uit te nodigen met ons mee te werken in de toekomst.
Suzanne Kroeks, Head of Labour Affairs, a.s.r.